FRI FRAGT FRA 499 DKK

Tilbage til webshop

Qvalitetstid - klasse

279,00 kr.

Spillet 'Qvalitetstid til klassen' er et redskab til undervisning af børn fra ca. 9 - 18 år. De skal blot kunne læse korte sætninger.

Det er en øvelse i mentalisering. Her får eleverne mulighed for, at opdage, hvem de selv er, og hvem de andre er, på en anden måde end de plejer.

Det styrker Jeg'et. De bliver anerkendt og hørt. De øver sig her i at mærke, hvordan den anden har det, uden at gå dybere i det følelsesmæssige. 

1
+
Tilføj til kurv

Spillets formål:  Et quizspil, som er hyggeligt, sjovt og udviklende at spille. Det styrker relationer. Klassen vil få flere gode grin og mere viden om hinanden, og det gør, at de nemmere rummer hinanden. Empatien øves og selvværd højnes. Det øver også, at vi kan interagere med hinanden, forstå hinanden og acceptere hinandens forskelligheder.

Indhold:

  • 200 kort med spørgsmål og 1 spillevejledning.

Antal spillere: 2 personer i en gruppe – op til 19 grupper.

Spilletid:  20 min. eller mere. Alt efter hvor mange kort I vælger at spille med. Det vælger læreren.

Alder: fra 9 år

Der er i alt 8 kategorierDe ærlige, Hyggelige, Finurlige, Nu og her, Fortid, Fremtid, Dilemma og De nemme. Oveni er der 10 stk. Sandt/Falsk kort.

Forberedelse: Læreren sorterer ca. 10-15 kort til hver gruppe af 2 personer. Gerne lidt fra hver kategori. Giv grupperne så mange kort, så der er et ekstra sæt kort til de første der er færdige. Del klassen op i grupper af 2 personer. Er de ulige laves en gruppe på 3. hvor de giver spørgsmål til den person, der sidder til venstre for dem.

Når en gruppe er færdige får de den ekstra bunke kort og afleverer deres brugte kort, som de næste der er færdige får, så ingen går i stå før læreren siger "Stop spillet".

Giv gerne bunkerne et nummer, så du, som lærer, ved hvilke bunker de har spillet med, når I skal spille igen en anden gang.

Tag gerne en snak med eleverne om udbyttet efterfølgende. Så øves der også, at tale om sig selv i plenum.

Idé til anden spillemåde: Spil det evt. som "speed dating" - læreren tager tid ( evt. 8 min) og alle flytter sig, henholdsvis til højre og venstre - ny makker og nye kort. Her er det ikke vigtigt, hvem der vandt kortet, men mere at få snakket sammen.

Spilleregler: Spillereglerne i Qvalitetstid er ganske simple. Inden spillets start bestemmer læreren, hvor mange kort I starter at spille med.

Trin 1: 
Den som har fødselsdag næste gang starter med, at læse et spørgsmål op. Nu kalder vi personen ”1” (og den anden for '2')

Trin 2:
'2' svarer, hvad denne tror  '1' vil svare på spørgsmålet.

Trin 3:
Hvis '1' mener, at '2' var tæt nok på det denne selv ville svare, vinder '2' kortet. Så giver '1' kortet til '2'. Hvis ikke '2' svarede i nærheden af det '1' ville have svaret, lægges kortet i en neutral bunke.

Trin 4:
Nu er det person '2' tur til at læse et spørgsmål op til person '1'.

Sådan bliver I ved indtil alle kort er spillet. Vinderen er den, der har flest kort til sidst.

Efter som kortene gives ud fra personlig vurdering, skal I være fair. Måske er det ikke for at vinde I spiller dette spil, men mere for, at få de gode grin og lære at metallisere.

FRI FRAGT

Ved køb over 499 DKK

HURTIG LEVERING

2-3 hverdage

FORLÆNGET RETURRET

60 dage